Язык UA RU

Як зробити пастилу в домашніх умовах - найкращі рецепти

24.01.2022
Чим замінити шкідливі цукерки та зефірки, звичайно ж, корисною фруктовою пастилою, приготовленою своїми руками. Це ласощі, які здатні покращити здоров'я, підвищити настрій і наповнити організм вітамінами. Приготувати пастилу можна з ягід, фруктів і навіть овочів: вибір складових залежить від смакових уподобань.


Пастила з яблук

Відмінний варіант низькокалорійного солодкого десерту, який підійде для тих, хто на дієті. Рецепт простий у приготуванні та подобається всім, хто його хоч раз спробував.

Інгредієнти:

  • Яблука – 1100 г
  • Цукор – 60 г
  • Вода – 50 мл
  • Рослинна олія – для змащування пергаменту

Для цієї пастили добре підійдуть зелені яблука, особливо сорт Семеренко. Якщо ви візьмете солодкі яблука, тоді цукор можна не додавати. Яблука треба помити, порізати на часточки і видалити з них серцевину. Частки складаємо в ємність, наливаємо воду, закриваємо кришкою і ставимо на невеликий вогонь. Приблизно через 20-30 хвилин яблука розм'якшуються. Ємність знімаємо з вогню, остуджуємо вміст і зливаємо сік, що утворився. Далі яблука очищаємо від шкірки. Для цього можна використовувати сито, перетираючи масу частинами, або прибрати шкірку за допомогою ложки. У масу, що вийшла, додаємо цукор і ставимо ще раз на повільний вогонь на 15 хвилин. Забираємо пюре з вогню та за допомогою блендера збиваємо в однорідну масу.


Пергамент стелимо на деко і змащуємо олією. Пюре викладаємо рівним шаром, ставимо в духовку і сушимо при температурі 130 ° С 1,5 години, дверцята духової шафи треба трохи відкрити. Залишаємо пастилу при кімнатній температурі, вона охолоне і затвердіє. Щоб пастилу легше було зняти з паперу, розрізаємо разом з папером на товсті смужки. Піддаємо пастилу з одного боку, знімаємо з пергаменту і згортаємо шматочки в рулончики. Зберігати рулончики можна в холодильнику, харчовій плівці.

Пастила з полуниці з горіхами

Інгредієнти:

  • Полуниця – 1 кг
  • Горіхи (фундук, арахіс, мигдаль, кешью) - 200 гр
  • Цукор – 100 гр
Полуницю промиваємо, видаляємо плодоніжки та зіпсовані плоди. Ягоди перекладаємо в миску та за допомогою блендера перебиваємо в однорідну масу. Щоб забрати дрібні кісточки, пюре можна протерти через сито. У протерту масу додаємо цукор і ставимо на повільний вогонь. Пюре треба уварити постійно, помішуючи, це займе приблизно 30-40 хвилин. Як тільки маса загусне приблизно вдвічі, прибираємо каструлю з вогню.

Деко застилаємо папером для запікання, так щоб залишилися борти. Змащуємо олією та виливаємо пюре, потрібно розрівняти ложкою. Горіхи трохи обсмажуємо на сковороді або сушимо у мікрохвильовій печі. Перемелюємо за допомогою блендера або качалки та посипаємо горіхами полуничне пюре.

Протягом 4-5 годин пюре сушимо в духовці з відкритими дверцятами при температурі 50-55°С. Готову пастилу остуджуємо при кімнатній температурі. 


Пастила без цукру з груш, ківі та банана

Інгредієнти:

  • Груші – 0,5 кг. 
  • Ківі - 0, 2 кг. 
  • Банани – 0,3 кг

Інгредієнти промити, просушити за допомогою паперового рушника та очистити від шкірки. З груш потрібно вийняти серцевину та нарізати всі фрукти на кубики. Фрукти перебити блендером або прокрутити на м'ясорубці, щоб маса стала гладкою, її можна протерти через сито.

Пюре викласти в каструлю з товстими стінками та дном. Масу постійно помішуємо та доводимо до кипіння, варимо протягом 15-25 хвилин до загусання. Пюре остуджуємо і викладаємо на лист, заздалегідь покритий пергаментним папером і змащеним маслом. Пастилу сушимо в духовці 10-12 годин при температурі 50-60 ° С з відкритими дверцятами або на режимі «Конвекція».


Пастила – це десерт, який допоможе заповнити організм потрібними речовинами – домашня пастила містить клітковину, пектин та вітаміни. Останній рецепт підходить і діабетикам, тому що в ньому немає цукру. Вибирайте рецепт і приступайте до приготування. Легкого процесу та приємного апетиту.

105721 переглядів
0 коментарів
Коментарі 0
Вам може бути цікаво

ЗАМОВИТИ ДЗВІНОК