Язык UA RU

Як зробити молочний коктейль у блендері з морозивом: покрокове керівництво

25.01.2022
Молочні коктейлі – улюблені ласощі багатьох з нас. Такий коктейль є в меню практично будь-якого бару, ресторану чи кафе. Проте вчені стверджують, що домашні молочні коктейлі, які виготовлені з натурального молока та додаткових інгредієнтів, набагато корисніші для нашого здоров'я.


Харчова цінність цього продукту, безумовно, визначається жирністю та іншими властивостями молока, яке береться за основу коктейлю. Можна використовувати як магазинне пастеризоване молоко, і молока домашнього чи фермерського виробництва. Молоко містить такі корисні для нашого організму речовини, як:

• магній;
• кальцій;
• вітаміни групи В;
• молібден;
• залізо;
• вітамін Д;
• фолієва кислота та інші макро- та мікроелементи.


Безалкогольні молочні коктейлі однаково корисні як дітям, організм яких перебуває у стадії формування, так і дорослим. Для людей старшого віку молоко корисне як профілактика остеопорозу та інших деструктивно дегенеративних змін суглобів. Крім того, молоко корисне для зубів та кісток, а також наявність у складі молока протеїну робить його корисним для підтримки оптимального тонусу м'язів.

Молочний коктейль у домашніх умовах варто навчитися готувати батькам, діти яких не люблять незбиране молоко. Якщо у вигляді склянки напою з пінкою дитина молока не п'є, то молочний коктейль із морозива з гарною подачею у високій склянці – із задоволенням смакуватиме будь-який малюк.


Мало хто замислювався над тим, що молочний коктейль із морозивом, приготовлений у блендері, насичений киснем, який нам необхідний на клітинному рівні. Киснем молоко насичується в процесі збивання міксером або блендером. Достатня кількість кисню сприяє витривалості організму, покращує пам'ять та увагу. Коктейль із морозивом може стати джерелом вітамінів, мінералів та енергії на весь день.

Що потрібно для молочного коктейлю?


Наслідуючи логіку, для приготування молочного коктейлю знадобиться молоко. Ми вже згадували, що від якості молока та його властивостей залежить енергетична цінність напою. Якщо ви дотримуєтеся принципів дієтичного харчування, ви можете купити в магазині пастеризоване молоко будь-якої жирності. Як правило, у магазинах продається продукт із максимальною жирністю 2,5-3,5%. Молоко 1-2% має низький вміст жирів, а також є у продажу знежирене молоко, яке вважається дієтичним і має низьку енергетичну цінність.

Окрім молока, у складі молочного коктейлю завжди є морозиво. Від його смаку теж багато що залежить. Деякі додають плодово-ягідне або навіть ескімо. Так можна надати коктейлю незвичайний смак та неповторний аромат. Морозиво кожен вибирає відповідно до власних уподобань.

Крім морозива та молока, до складу коктейлю можуть використовуватися топінги. Це різні добавки, які надають будь-яким коктейлям та іншим кондитерським виробам. Як топінг можна використовувати:

• варення з ягід та фруктів;
• варення без цукру;
• шоколадну пасту;
• горіхову пасту без цукру;
шоколад з горіхами;
• фруктозу;
• сиропи;
• цукерки з різними начинками;
• банани;
• соки з натуральних фруктів;
• ківі і т.д.
• какао


Таким чином, холодний коктейль може мати різний склад та властивості. Наприклад, коктейль із фруктами додатково збагачений клітковиною, яка благотворно впливає на роботу ШКТ. Шоколадна паста, у свою чергу, має високу калорійність. Що можна додати до молочного коктейлю? Будь що! Все залежить від вашої фантазії та індивідуальних уподобань.

Як зробити молочний коктейль у домашніх умовах?

Любителів цього безалкогольного коктейлю дуже багато, і цим часто користуються власники бізнесу системи HoReCa. Кафе, бари, ресторани та інші об'єкти громадського харчування пропонують молочні коктейлі власного виробництва у найширшому асортименті. Але є одне але! Вартість такого напою – далеко не завжди демократична та доступна покупцеві. А якщо хочеться насолоджуватися ласощами у великій компанії? Вихід, безперечно, є. Потрібно дізнатись, як приготувати смачний молочний коктейль удома.

Для цього достатньо мати блендер, нехитрий набір продуктів, фантазію та трохи терпіння. Стандартна пропорція молочного коктейлю має такий вигляд:

• 150 мл молока;
• 100 гр морозива;
• 50-60 гр різних добавок, якщо хочете коктейль шоколадний, ягідний, горіховий чи будь-який інший.

Якщо ви вперше робите домашній коктейль, то краще дотримуватися саме цих пропорцій, щоб нічого не зіпсувати. З часом, коли ви матимете певний досвід, ви зможете змінювати склад і пропорції напою на свій смак. Як зробити Мілкшейк ідеальним —  підкажуть ваші власні відчуття.

Як готуватися молочний коктейль: покрокова інструкція


Насамперед, вам знадобиться блендер. Підійдуть моделі, що мають чашу. Занурювальним блендером теж можна скористатися в крайньому випадку, але в недосвідчених руках це може стати великою помилкою.
Отже, найпростіший рецепт молочного коктейлю в домашніх умовах:

  1. Додайте в блендер 150 г охолодженого, але не надто холодного молока і збивайте 2-3 хвилини. У підсумку має вийти повітряна пінка. 
  2. До молока додайте 100 г морозива і збивайте ще 2-3 хвилини. 
  3. Розливайте по склянках і додавайте топінг, якщо є така потреба. 
Декілька слів про топінги. Якщо як «добавку» ви використовуєте свіжі ягоди чи фрукти, то порядок дій потрібно трохи змінити. Як правильно готувати молочний коктейль із ягодами чи фруктами? Спочатку в блендері подрібнюють ягоди чи фрукти, потім фахівці рекомендують отриману масу протерти на ситі, щоб видалити всі кісточки.

Після цього ще раз збити ягоди чи фрукти в блендері чи міксері 1 хвилину, і лише тоді додати молоко, а потім морозиво. Молочні коктейлі у блендері, насправді готувати дуже просто. Якщо як топінг ви використовуєте шоколадну або горіхову пасту, сиропи, каву або інші рідкі інгредієнти, то їх додають в останню чергу.


В результаті, молочний коктейль вдома – це смачно, корисно, а головне – доступно та вигідно. Досить спробувати один раз і цей напій стане улюбленцем не лише ваших дітей, а й тих гурманів, що старші. До речі, останні можуть собі дозволити додати для смаку та аромату у напій крапельку улюбленого лікеру, який додасть настрою.

20212 переглядів
0 коментарів
Коментарі 0
Вам може бути цікаво

ЗАМОВИТИ ДЗВІНОК