Як зробити пастилу в домашніх умовах - найкращі рецепти
24.01.2022
Чим замінити шкідливі цукерки та зефірки, звичайно ж, корисною фруктовою пастилою, приготовленою своїми руками. Це ласощі, які здатні покращити здоров'я, підвищити настрій і наповнити організм вітамінами. Приготувати пастилу можна з ягід, фруктів і навіть овочів: вибір складових залежить від смакових уподобань.
Для цієї пастили добре підійдуть зелені яблука, особливо сорт Семеренко. Якщо ви візьмете солодкі яблука, тоді цукор можна не додавати. Яблука треба помити, порізати на часточки і видалити з них серцевину. Частки складаємо в ємність, наливаємо воду, закриваємо кришкою і ставимо на невеликий вогонь. Приблизно через 20-30 хвилин яблука розм'якшуються. Ємність знімаємо з вогню, остуджуємо вміст і зливаємо сік, що утворився. Далі яблука очищаємо від шкірки. Для цього можна використовувати сито, перетираючи масу частинами, або прибрати шкірку за допомогою ложки. У масу, що вийшла, додаємо цукор і ставимо ще раз на повільний вогонь на 15 хвилин. Забираємо пюре з вогню та за допомогою блендера збиваємо в однорідну масу.
Пергамент стелимо на деко і змащуємо олією. Пюре викладаємо рівним шаром, ставимо в духовку і сушимо при температурі 130 ° С 1,5 години, дверцята духової шафи треба трохи відкрити. Залишаємо пастилу при кімнатній температурі, вона охолоне і затвердіє. Щоб пастилу легше було зняти з паперу, розрізаємо разом з папером на товсті смужки. Піддаємо пастилу з одного боку, знімаємо з пергаменту і згортаємо шматочки в рулончики. Зберігати рулончики можна в холодильнику, харчовій плівці.
Деко застилаємо папером для запікання, так щоб залишилися борти. Змащуємо олією та виливаємо пюре, потрібно розрівняти ложкою. Горіхи трохи обсмажуємо на сковороді або сушимо у мікрохвильовій печі. Перемелюємо за допомогою блендера або качалки та посипаємо горіхами полуничне пюре.
Протягом 4-5 годин пюре сушимо в духовці з відкритими дверцятами при температурі 50-55°С. Готову пастилу остуджуємо при кімнатній температурі.
Інгредієнти промити, просушити за допомогою паперового рушника та очистити від шкірки. З груш потрібно вийняти серцевину та нарізати всі фрукти на кубики. Фрукти перебити блендером або прокрутити на м'ясорубці, щоб маса стала гладкою, її можна протерти через сито.
Пюре викласти в каструлю з товстими стінками та дном. Масу постійно помішуємо та доводимо до кипіння, варимо протягом 15-25 хвилин до загусання. Пюре остуджуємо і викладаємо на лист, заздалегідь покритий пергаментним папером і змащеним маслом. Пастилу сушимо в духовці 10-12 годин при температурі 50-60 ° С з відкритими дверцятами або на режимі «Конвекція».
Пастила – це десерт, який допоможе заповнити організм потрібними речовинами – домашня пастила містить клітковину, пектин та вітаміни. Останній рецепт підходить і діабетикам, тому що в ньому немає цукру. Вибирайте рецепт і приступайте до приготування. Легкого процесу та приємного апетиту.
Пастила з яблук
Відмінний варіант низькокалорійного солодкого десерту, який підійде для тих, хто на дієті. Рецепт простий у приготуванні та подобається всім, хто його хоч раз спробував.Інгредієнти:
- Яблука – 1100 г
- Цукор – 60 г
- Вода – 50 мл
- Рослинна олія – для змащування пергаменту
Для цієї пастили добре підійдуть зелені яблука, особливо сорт Семеренко. Якщо ви візьмете солодкі яблука, тоді цукор можна не додавати. Яблука треба помити, порізати на часточки і видалити з них серцевину. Частки складаємо в ємність, наливаємо воду, закриваємо кришкою і ставимо на невеликий вогонь. Приблизно через 20-30 хвилин яблука розм'якшуються. Ємність знімаємо з вогню, остуджуємо вміст і зливаємо сік, що утворився. Далі яблука очищаємо від шкірки. Для цього можна використовувати сито, перетираючи масу частинами, або прибрати шкірку за допомогою ложки. У масу, що вийшла, додаємо цукор і ставимо ще раз на повільний вогонь на 15 хвилин. Забираємо пюре з вогню та за допомогою блендера збиваємо в однорідну масу.
Пергамент стелимо на деко і змащуємо олією. Пюре викладаємо рівним шаром, ставимо в духовку і сушимо при температурі 130 ° С 1,5 години, дверцята духової шафи треба трохи відкрити. Залишаємо пастилу при кімнатній температурі, вона охолоне і затвердіє. Щоб пастилу легше було зняти з паперу, розрізаємо разом з папером на товсті смужки. Піддаємо пастилу з одного боку, знімаємо з пергаменту і згортаємо шматочки в рулончики. Зберігати рулончики можна в холодильнику, харчовій плівці.
Пастила з полуниці з горіхами
Інгредієнти:
- Полуниця – 1 кг
- Горіхи (фундук, арахіс, мигдаль, кешью) - 200 гр
- Цукор – 100 гр
Деко застилаємо папером для запікання, так щоб залишилися борти. Змащуємо олією та виливаємо пюре, потрібно розрівняти ложкою. Горіхи трохи обсмажуємо на сковороді або сушимо у мікрохвильовій печі. Перемелюємо за допомогою блендера або качалки та посипаємо горіхами полуничне пюре.
Протягом 4-5 годин пюре сушимо в духовці з відкритими дверцятами при температурі 50-55°С. Готову пастилу остуджуємо при кімнатній температурі.
Пастила без цукру з груш, ківі та банана
Інгредієнти:
- Груші – 0,5 кг.
- Ківі - 0, 2 кг.
- Банани – 0,3 кг
Інгредієнти промити, просушити за допомогою паперового рушника та очистити від шкірки. З груш потрібно вийняти серцевину та нарізати всі фрукти на кубики. Фрукти перебити блендером або прокрутити на м'ясорубці, щоб маса стала гладкою, її можна протерти через сито.
Пюре викласти в каструлю з товстими стінками та дном. Масу постійно помішуємо та доводимо до кипіння, варимо протягом 15-25 хвилин до загусання. Пюре остуджуємо і викладаємо на лист, заздалегідь покритий пергаментним папером і змащеним маслом. Пастилу сушимо в духовці 10-12 годин при температурі 50-60 ° С з відкритими дверцятами або на режимі «Конвекція».
Пастила – це десерт, який допоможе заповнити організм потрібними речовинами – домашня пастила містить клітковину, пектин та вітаміни. Останній рецепт підходить і діабетикам, тому що в ньому немає цукру. Вибирайте рецепт і приступайте до приготування. Легкого процесу та приємного апетиту.