Різдвяна кава з апельсином: 3 рецепти від COFFESSO
05.01.2022
Кава - один з найбільш популярних зігрівальних напоїв, який до того ж має чудові підбадьорливі властивості. Але в період зимових свят від нього хочеться не лише тепла та заряду енергії, а й незвичайного смаку. Тому в хід йдуть оригінальні рецепти на кшталт ароматної різдвяної кави з апельсином та корицею.
У цій статті ми розглянемо відразу кілька варіантів і розкриємо секрети приготування напоїв на основі кави COFFESSO. З нею кожна чашка може стати вашим особистим шедевром!
Кавова міцність та молочна м'якість ідеально доповнюють один одного у цьому рецепті. А за насичений яскравий смак та аромат відповідає свіжий апельсин та кориця.
Посилити зігріваючий ефект і додати пікантності напою допоможе використання в рецепті рому – такий міцний алкоголь відмінно поєднується з прянощами і при цьому робить смак кави більш насиченим.
Цей рецепт підійде для тих, хто воліє швидко й просто заварювати каву у френч-пресі.
У цій статті ми розглянемо відразу кілька варіантів і розкриємо секрети приготування напоїв на основі кави COFFESSO. З нею кожна чашка може стати вашим особистим шедевром!
М'яка кава на молоці
Кавова міцність та молочна м'якість ідеально доповнюють один одного у цьому рецепті. А за насичений яскравий смак та аромат відповідає свіжий апельсин та кориця.
Інгредієнти:
- порція свіжозвареної кави COFFESSO "Crema"
- 50-60 мл молока
- 2 скибочки свіжого апельсину
- велика паличка кориці
- цукор до смаку
- за бажанням можна додати бадьян, кардамон, мускатний горіх, гвоздику та інші спеції з «теплим» смаком.
- Варимо міцну чорну каву, додаємо в неї цукор за смаком і наливаємо в чашку.
- На вогонь ставимо каструлю, викладаємо в неї паличку кориці, скибочки апельсина та за бажанням інші спеції.
- Заливаємо пряну суміш молоком і доводимо до кипіння, щоб інші інгредієнти віддали йому свій смак та аромат.
- Проціджуємо через сито молоко в чашку з кавою і насолоджуємося напоєм!
Пікантна кава з ромом
Посилити зігріваючий ефект і додати пікантності напою допоможе використання в рецепті рому – такий міцний алкоголь відмінно поєднується з прянощами і при цьому робить смак кави більш насиченим.
Інгредієнти:
- порція свіжозвареної кави COFFESSO "Classico"
- столова ложка рому
- щіпка апельсинової цедри
- щіпка меленої кориці
- 2 сухі бутони гвоздики
- цукор на ваш смак
- Варимо каву бажаної міцності в джезві чи кавомашині.
- У невелику каструлю кидаємо щіпку апельсинової цедри, корицю та гвоздику.
- Зверху на спеції насипаємо цукор, поливаємо його алкоголем і підпалюємо.
- Сюди ж виливаємо вже готову каву і трохи проварюємо на повільному вогні, не доводячи до кипіння.
- При розливі по чашках використовуємо сито, щоб у напій не потрапили залишки пряної суміші.
«Лінива» пряна кава
Цей рецепт підійде для тих, хто воліє швидко й просто заварювати каву у френч-пресі.
Інгредієнти:
- 4 столові ложки меленої кави COFFESSO "Crema"
- 400 мл окропу
- пара слайсів свіжого апельсина та щіпка його цедри
- паличка кориці
- Засипаємо всі інгредієнти в чашу френч-пресу, заливаємо окропом, акуратно перемішуємо ложкою, щоб вони краще обмінялися ароматами та залишаємо хвилин на 5 настоятися.
- Цукор додаємо до смаку вже у чашки. Туди ж можна плеснути трохи апельсинового лікеру, щоб посилити цитрусову тему.
Секрети приготування
- Щоб надати напою більш яскравого та святкового смаку, краще використовувати не білий цукор, а коричневий – він дає м'яку насолоду з карамельними нотками.
- Використання кориці в паличках допомагає уникнути каламутного осаду, що залишається від мелених прянощів.
- Якщо на додаток до кориці ви використовуєте коробочки кардамону, їх варто не залишати цілими, а попередньо роздавити, щоб отримати доступ до ароматних зерен.
- Доповнюючи святкову каву ромом, віддайте перевагу добре витриманому чорному з багатим смаком або настояному на фруктах, травах та прянощах золотому, що віддає такі ж нотки кавовому напою.