Язык UA RU

Різдвяна кава з апельсином: 3 рецепти від COFFESSO

05.01.2022
Кава - один з найбільш популярних зігрівальних напоїв, який до того ж має чудові підбадьорливі властивості. Але в період зимових свят від нього хочеться не лише тепла та заряду енергії, а й незвичайного смаку. Тому в хід йдуть оригінальні рецепти на кшталт ароматної різдвяної кави з апельсином та корицею.
У цій статті ми розглянемо відразу кілька варіантів і розкриємо секрети приготування напоїв на основі кави COFFESSO. З нею кожна чашка може стати вашим особистим шедевром!

М'яка кава на молоці


Кавова міцність та молочна м'якість ідеально доповнюють один одного у цьому рецепті. А за насичений яскравий смак та аромат відповідає свіжий апельсин та кориця.

Інгредієнти:

  • порція свіжозвареної кави COFFESSO "Crema"
  • 50-60 мл молока
  • 2 скибочки свіжого апельсину
  • велика паличка кориці
  • цукор до смаку
  • за бажанням можна додати бадьян, кардамон, мускатний горіх, гвоздику та інші спеції з «теплим» смаком.
  1. Варимо міцну чорну каву, додаємо в неї цукор за смаком і наливаємо в чашку.
  2. На вогонь ставимо каструлю, викладаємо в неї паличку кориці, скибочки апельсина та за бажанням інші спеції.
  3. Заливаємо пряну суміш молоком і доводимо до кипіння, щоб інші інгредієнти віддали йому свій смак та аромат.
  4. Проціджуємо через сито молоко в чашку з кавою і насолоджуємося напоєм!

Пікантна кава з ромом


Посилити зігріваючий ефект і додати пікантності напою допоможе використання в рецепті рому – такий міцний алкоголь відмінно поєднується з прянощами і при цьому робить смак кави більш насиченим.

Інгредієнти:

  • порція свіжозвареної кави COFFESSO "Classico"
  • столова ложка рому
  • щіпка апельсинової цедри
  • щіпка меленої кориці
  • 2 сухі бутони гвоздики
  • цукор на ваш смак
  1. Варимо каву бажаної міцності в джезві чи кавомашині.
  2. У невелику каструлю кидаємо щіпку апельсинової цедри, корицю та гвоздику.
  3. Зверху на спеції насипаємо цукор, поливаємо його алкоголем і підпалюємо.
  4. Сюди ж виливаємо вже готову каву і трохи проварюємо на повільному вогні, не доводячи до кипіння.
  5. При розливі по чашках використовуємо сито, щоб у напій не потрапили залишки пряної суміші.

 «Лінива» пряна кава


Цей рецепт підійде для тих, хто воліє швидко й просто заварювати каву у френч-пресі.

Інгредієнти:

  • 4 столові ложки меленої кави COFFESSO "Crema"
  • 400 мл окропу
  • пара слайсів свіжого апельсина та щіпка його цедри 
  • паличка кориці
  1. Засипаємо всі інгредієнти в чашу френч-пресу, заливаємо окропом, акуратно перемішуємо ложкою, щоб вони краще обмінялися ароматами та залишаємо хвилин на 5 настоятися.
  2. Цукор додаємо до смаку вже у чашки. Туди ж можна плеснути трохи апельсинового лікеру, щоб посилити цитрусову тему.

Секрети приготування

  1. Щоб надати напою більш яскравого та святкового смаку, краще використовувати не білий цукор, а коричневий – він дає м'яку насолоду з карамельними нотками.
  2. Використання кориці в паличках допомагає уникнути каламутного осаду, що залишається від мелених прянощів.
  3. Якщо на додаток до кориці ви використовуєте коробочки кардамону, їх варто не залишати цілими, а попередньо роздавити, щоб отримати доступ до ароматних зерен.
  4. Доповнюючи святкову каву ромом, віддайте перевагу добре витриманому чорному з багатим смаком або настояному на фруктах, травах та прянощах золотому, що віддає такі ж нотки кавовому напою.
Якому б рецепту ви не віддали перевагу, насичений аромат прянощів та цитрусів неодмінно створить святковий настрій у світлий день Різдва. 

2260 переглядів
0 коментарів
Коментарі 0
Вам може бути цікаво

ЗАМОВИТИ ДЗВІНОК