Язык UA RU

Молочний коктейль: найкращі рецепти для дітей та дорослих

30.12.2021
Молочний коктейль – найкраще рішення для спекотного літнього дня. Це прохолодний напій, який бадьорить і заряджає енергій, який люблять і діти, і їхні батьки. Його можна приготувати на будь-який смак, додаючи улюблені ягоди, фрукти, шоколад та навіть горіхи. Також можна використовувати будь-яке молоко, яке підходить вам і вашій сім'ї: знежирене, рослинне, безлактозне, козяче або коров'яче. Від жирності молока залежатиме тільки пінка напою – чим жирніша, тим вона густіша.

Класичний молочний коктейль

Це напій із високим вмістом кальцію. Готується з молока (краще вибрати жирне) і пломбіру. Для насолоди можна додати цукор, сироп, мед або варення. У блендер наливаємо холодне молоко, додаємо в нього морозиво та підсолоджувач. Інгредієнти збиваємо до отримання однорідної маси з повітряними пухирцями. Розливаємо по склянках та подаємо. Для прикраси можна використовувати ваші улюблені солодощі, наприклад шоколад, печиво, збиті вершки або ягоди. Такий напій підійде як малечі, так і їхнім батькам. Дорослим – смак напою нагадує дитинство. За відсутності блендера збити компоненти можна звичайним міксером або будь-яким іншим зручним для вас способом.

Інгредієнти:

Молоко – 300 мл.
Морозиво – 100 гр.
1-2 ч. л. цукру, меду, сиропу, варення

Молочний коктейль з бананом

Для приготування нам знадобиться молоко (бажано 2,5% жирності), морозиво, банан, какао, ванільний цукор. Всі продукти кладемо в блендер і добре збиваємо, щоб вийшла однорідна маса повітряною пінкою. Готову суміш переливаємо у склянку та прикрашаємо за бажанням.

Інгредієнти:

Банан – 1 шт.
Морозиво – 100 мл.
Молоко – 300 мл.
Какао – 2 ч.л.
Ванільний цукор – 0,5 ч.л.

Молочний коктейль з лікером

Це чудовий варіант охолодженого напою для зустрічі гостей. Лікер можна використовувати будь-який - кокосовий, мигдальний, бейліс, кавовий та інші. Усі інгредієнти збиваються у блендері або міксері. Чекаємо поки що маса не стане однорідною, лід повинен роздробитися. Спробуйте покласти у високі склянки дві шматочки льоду, потім налити коктейль – вийде вишукано.

Інгредієнти:

Молоко – 300 мл (жирність будь-яка)
Лікер - 60 мл.
Банан – 1 шт.
Мед – 1 год.
Лід – 6–8 шт.

Коктейль молочний з ягодами

Для початку молоко потрібно покласти на кілька годин у морозильник. Після того як воно заморозиться покласти його в блендер разом із ягодами та іншими інгредієнтами. Збити до отримання однорідної маси та пишної пінки. Замість цукру можна використовувати будь-який підсолоджувач. Ягоди можуть бути будь-якими на ваш смак. Прикрасити можна вишеньками.

Інгредієнти:

Молоко – 300 мл
Ягоди – 100 гр.
Цукор – 5 ч. л. (можна менше, якщо хочете залишити кислинку ягід)
Морозиво – 3 стл.

Коктейль молочний з гарбузом

Сирий гарбуз потрібно очистити від шкірки і кісточок, промити і збивати в блендері, поки не утвориться цілісна маса. В отримане пюре додаємо молоко, мед, морозиво та ще раз збиваємо до утворення пінки. Розливаємо у склянки та подаємо.

Інгредієнти:

Гарбуз – 240 гр.
Молоко – 320 мл
Мед - 60 гр
Морозиво – 200 гр

Коктейль молочно-ванільний по-мексиканськи

Молоко кип'ятимо з кукурудзяним борошном, додаємо коричневий цукор і дрібку кориці. Суміш потрібно постійно перемішувати, чекаємо загусання. Десерт практично готовий, залишилося збити охолоджену масу із морозивом у блендері.

Інгредієнти:

Молоко – 2 ст.
Кукурудзяне борошно – ¼ ст
Кориця - щіпка
Коричневий цукор – 2 ч.л.
Ванільне морозиво - 500 мл

Коктейль молочний “Малина та білий шоколад”

Ягоди, цукор та лимонний сік збиваємо у блендері. Переливаємо у ємність. Якщо хочете забрати кісточки малини, суміш потрібно протерти через сито.

Далі білий шоколад ставимо на водяну баню або в мікрохвильову піч, топимо його і даємо трохи охолонути. У блендер наливаємо молоко, шоколад, морозиво та збиваємо.

Стінки склянки поливаємо соусом малиновим і вливаємо туди молочний коктейль. Прикрасити можна свіжими цільними ягодами.

Інгредієнти:

Малина свіжа – 110 гр.
Цукор – 1 стл.
Білий шоколад – 100 гр.
Молоко – 180 мл
Ванільне морозиво – 8 ст. л.

Коктейль молочний з горіхами та кленовим сиропом

У блендері перемішуємо морозиво, молоко та кленовий сироп. У склянку кладемо консервовані волоські горіхи в сиропі та заливаємо нашою сумішшю з блендера.

Інгредієнти:

Морозиво ванільне – 500 мл
Молоко – ½ ст
Кленовий сироп – 2 стл.
Горіхи, консервовані в сиропі – до смаку

Коктейль молочний «Піна колада»

За допомогою блендера перемішуємо йогурт ванільний, шматочки ананаса, кокосові вершки та ром (йогурт та ананас перед збиванням потрібно заморозити). Переливаємо в склянку і прикрашаємо часточкою ананаса.

Інгредієнти:

Йогурт – 500 мл
Шматочки ананасу – 1 ст.
Кокосові вершки – 1 стл.
Темний ром – 60 мл.

Коктейль молочний із шоколадним соусом

Готуємо соус – кип'ятимо каву з цукром, додаємо какао та дрібку солі. Чекаємо, поки соус загусне і після цього додаємо ванілін. Перемішуємо та охолоджуємо масу до кімнатної температури.

У блендер кладемо молоко, морозиво, сіль та шоколадний сироп. У склянку вливаємо кавовий сироп, а потім коктейль. Чергуємо шари до верху.

Інгредієнти:

Кава – 240 мл
Какао - 120 гр.
Цукор – 100 гр.
Сіль – 2 тріски
Ванільний цукор або екстракт – 1 ч. л.
Молоко – 60 мл
Сухе молоко – 2 стл.
Морозиво – 12 стл.
Шоколадний сироп – 2 ст.

Коктейль молочний з печивом

Печиво, молоко, морозиво додаємо в блендер та перемішуємо до однорідної маси. Наливаємо у склянку та подаємо до столу.

Інгредієнти:

Печиво - 5-6 шт (бісквітне, пісочне або будь-яке інше)
Морозиво – 8 стл.
Молоко – 240 мл

Коктейль молочний із колою

За допомогою блендера змішуємо молоко, морозиво, половину вказаної порції вишневого соку та лаймового соку. Решту сік наливаємо на дно склянки і зверху додаємо отриману молочну масу. Потім повільно вливаємо колу.

Інгредієнти:

Морозиво ванільне - 10 стл.
Молоко – 80 мл
Вишневий сік - 2 стл.
Лаймовий сік - 1 стл.
Кола – 200 мл

Коктейль молочний з Нутеллою

Збиваємо в блендері ванільне, шоколадне, кавове морозиво, шоколадну пасту «Нутелла» та шоколадний сироп. Масу, що вийшла, наливаємо в склянку.

Інгредієнти:

Морозиво ванільне – 1 ст. Морозиво шоколадне – ½ ст
Морозиво кавове – ½ ст
Нутелла – ¼ ст
Молоко – ¼ ст.
Шоколадний сироп – 2 ч. л.

Коктейль молочно-медовий

Молоко, мед та сік лимона збиваємо у блендері або міксером до утворення невеликої піни. Суміш розливаємо по склянках, можна прикрасити корицею або какао.

Інгредієнти:

Молоко – 1 ст.
Мед - 4 ч. л.
Лимонний сік - 1 ч. л.
Кориця чи какао – за смаком

Коктейль вершково-полуничний

Молоко, морозиво та полуницю збиваємо у блендері. Можете кинути ваніль для ніжнішого поєднання смаків. Розливаємо в склянки і прикрашаємо збитими вершками та шматочками полуниці.

Інгредієнти:

Молоко – 200 мл Морозиво ванільне - 100 гр. Полуниця – 400 гр. Збиті вершки – 80 гр

Коктейль з манго та йогуртом

Манговий сорбет, дольки манго, йогурт (можна замінити кефіром) без добавок змішати в блендері. Суміш розлити по склянках та прикрасити шматочками манго. Ці ласощі не залишать байдужим жодного гостя.

Інгредієнти:

Йогурт – ⅔ ст
Манго – 1 шт.
Манговий сорбет – 500 мл

Коктейль молочний зі смаком канолі

У блендер кладемо сир рікотту, заморожений ванільний йогурт, молоко та цукрову пудру, нарізану шкірку апельсина, попередньо карамелізовану. Додаємо корицю і все перемішуємо. Наливаємо у склянки та прикрашаємо шоколадними гранулами.

Інгредієнти:

Сир рікота - 2 ст. 
Заморожений ванільний йогурт – 500 мл
Молоко – ¼ ст
Цукрова пудра – ¼ ст
Шкірка апельсина – 2 стл.
Кориця - за смаком
Шоколадні гранули – за смаком

Коктейль молочний з фініками

Це не тільки смачний, а ще й дуже корисний напій. У ємність наливаємо воду, додаємо фініки і на повільному вогні томимо, поки вони не стануть м'якими. Воду зливаємо і масу охолоджуємо. У блендері перемішуємо ванільний заморожений йогурт (можна кефір або кисле молоко), лимонний сік і суміш з фініків. Цей рецепт також підійде тим, хто рахує калорії. Шкода від такого напою точно не буде.

Інгредієнти:

Заморожений ванільний йогурт – 500 мл
Фініки – ½ ст
Вода для варіння фініків – 1 ст.
Лимонний сік – 2 год.

Коктейль молочно-шоколадний по-мексиканськи

Напій готується швидко та без особливих зусиль. У блендер кладемо шоколадне морозиво, молоко, згущене молоко і корицю. Все збиваємо до однорідної маси та подаємо у високих склянках. Для пікантності під час подачі можна посипати цукром турбінадо.

Інгредієнти:

Морозиво шоколадне – 500 мл
Молоко – 2 стл.
Згущене молоко – 1 стл.
Кориця - 1 ч. л.

Коктейль «Молочний бренді»

У шейкер кладемо всі компоненти, крім мускатного горіха. Збовтуємо до однорідної маси. Проціджуємо напій, наливаємо у склянку і зверху посипаємо мускатним горіхом. До речі, історія цього напою йде з XVI–XVII, він вважається одним із класичних алкогольних коктейлів, до складу яких входить молоко.

Інгредієнти:

Бренді – 60 мл Цукровий сироп – 30 мл Молоко – 120 мл Мускатний горіх – щіпка

Коктейль молочний алкогольний з абрикосом

Нам знадобиться блендер. Кладемо в нього морозиво, абрикосовий сік, лікер Амаретто, молок. Все збиваємо до однорідної маси. Для такого напою чудово підійдуть келихи хайбол. Звичайно, для подачі ви можете використовувати будь-які інші склянки.

Інгредієнти:

Сік абрикосовий - 60 мл
Амаретто – 20 мл
Ванільне морозиво - 15 гр.
Молоко – 100 мл

Коктейль молочний «Гарбузовий пиріг»

Для цього оригінального напою нам необхідно розтопити вершкове масло та перемішати його з розфарбованими крекерами «Грем». Викласти суміш у форму для запікання і покласти в духовку на 8 хвилин|мінути| при температурі 180 °C. У блендері перемішати гарбузове морозиво та молоко. Розлити напій по склянках і зверху додати остуджений суміш з крекерів і насолоджуватися дивовижним смаком напою.

Інгредієнти:

Олія вершкове – 55 гр.
Крекери «Грем» – 1 ст.
Молоко – ½ ст
Гарбузове морозиво – 500 мл

Коктейль молочний горіхово-ромовий

Цей рецепт простий у приготуванні, для перемішування продуктів не потрібен міксер, блендер чи шейкер. Горіхи розтираємо з какао-порошком та цукровою пудрою. Вливаємо молоко та повільно перемішуємо. Додаємо ром і переливаємо в келихи для коктейлю. За бажанням можна додати кубики льоду.

Коктейлі на основі молока залишаються одними з найпопулярніших як на дитячих святах, так і на дорослих вечірках. Поєднуючи різні інгредієнти, можна здивувати навіть найрозпещеніших гурманів. А найголовніше те, що для приготування таких чудових десертів не потрібно спеціальної навички та знань. Головне — слідувати рецептам і дотримуватися пропорцій.
66135 переглядів
0 коментарів
Коментарі 0
Вам може бути цікаво

ЗАМОВИТИ ДЗВІНОК