Молочний коктейль: найкращі рецепти для дітей та дорослих
30.12.2021
Молочний коктейль – найкраще рішення для спекотного літнього дня. Це прохолодний напій, який бадьорить і заряджає енергій, який люблять і діти, і їхні батьки. Його можна приготувати на будь-який смак, додаючи улюблені ягоди, фрукти, шоколад та навіть горіхи. Також можна використовувати будь-яке молоко, яке підходить вам і вашій сім'ї: знежирене, рослинне, безлактозне, козяче або коров'яче. Від жирності молока залежатиме тільки пінка напою – чим жирніша, тим вона густіша.
Це напій із високим вмістом кальцію. Готується з молока (краще вибрати жирне) і пломбіру. Для насолоди можна додати цукор, сироп, мед або варення. У блендер наливаємо холодне молоко, додаємо в нього морозиво та підсолоджувач. Інгредієнти збиваємо до отримання однорідної маси з повітряними пухирцями. Розливаємо по склянках та подаємо. Для прикраси можна використовувати ваші улюблені солодощі, наприклад шоколад, печиво, збиті вершки або ягоди. Такий напій підійде як малечі, так і їхнім батькам. Дорослим – смак напою нагадує дитинство. За відсутності блендера збити компоненти можна звичайним міксером або будь-яким іншим зручним для вас способом.
Морозиво – 100 гр.
1-2 ч. л. цукру, меду, сиропу, варення
Морозиво – 100 мл.
Молоко – 300 мл.
Какао – 2 ч.л.
Ванільний цукор – 0,5 ч.л.
Лікер - 60 мл.
Банан – 1 шт.
Мед – 1 год.
Лід – 6–8 шт.
Для початку молоко потрібно покласти на кілька годин у морозильник. Після того як воно заморозиться покласти його в блендер разом із ягодами та іншими інгредієнтами. Збити до отримання однорідної маси та пишної пінки. Замість цукру можна використовувати будь-який підсолоджувач. Ягоди можуть бути будь-якими на ваш смак. Прикрасити можна вишеньками.
Ягоди – 100 гр.
Цукор – 5 ч. л. (можна менше, якщо хочете залишити кислинку ягід)
Морозиво – 3 стл.
Молоко – 320 мл
Мед - 60 гр
Морозиво – 200 гр
Кукурудзяне борошно – ¼ ст
Кориця - щіпка
Коричневий цукор – 2 ч.л.
Ванільне морозиво - 500 мл
Далі білий шоколад ставимо на водяну баню або в мікрохвильову піч, топимо його і даємо трохи охолонути. У блендер наливаємо молоко, шоколад, морозиво та збиваємо.
Стінки склянки поливаємо соусом малиновим і вливаємо туди молочний коктейль. Прикрасити можна свіжими цільними ягодами.
Цукор – 1 стл.
Білий шоколад – 100 гр.
Молоко – 180 мл
Ванільне морозиво – 8 ст. л.
У блендері перемішуємо морозиво, молоко та кленовий сироп. У склянку кладемо консервовані волоські горіхи в сиропі та заливаємо нашою сумішшю з блендера.
Молоко – ½ ст
Кленовий сироп – 2 стл.
Горіхи, консервовані в сиропі – до смаку
Шматочки ананасу – 1 ст.
Кокосові вершки – 1 стл.
Темний ром – 60 мл.
У блендер кладемо молоко, морозиво, сіль та шоколадний сироп. У склянку вливаємо кавовий сироп, а потім коктейль. Чергуємо шари до верху.
Какао - 120 гр.
Цукор – 100 гр.
Сіль – 2 тріски
Ванільний цукор або екстракт – 1 ч. л.
Молоко – 60 мл
Сухе молоко – 2 стл.
Морозиво – 12 стл.
Шоколадний сироп – 2 ст.
Печиво, молоко, морозиво додаємо в блендер та перемішуємо до однорідної маси. Наливаємо у склянку та подаємо до столу.
Морозиво – 8 стл.
Молоко – 240 мл
Молоко – 80 мл
Вишневий сік - 2 стл.
Лаймовий сік - 1 стл.
Кола – 200 мл
Морозиво кавове – ½ ст
Нутелла – ¼ ст
Молоко – ¼ ст.
Шоколадний сироп – 2 ч. л.
Мед - 4 ч. л.
Лимонний сік - 1 ч. л.
Кориця чи какао – за смаком
Манго – 1 шт.
Манговий сорбет – 500 мл
Заморожений ванільний йогурт – 500 мл
Молоко – ¼ ст
Цукрова пудра – ¼ ст
Шкірка апельсина – 2 стл.
Кориця - за смаком
Шоколадні гранули – за смаком
Фініки – ½ ст
Вода для варіння фініків – 1 ст.
Лимонний сік – 2 год.
Напій готується швидко та без особливих зусиль. У блендер кладемо шоколадне морозиво, молоко, згущене молоко і корицю. Все збиваємо до однорідної маси та подаємо у високих склянках. Для пікантності під час подачі можна посипати цукром турбінадо.
Молоко – 2 стл.
Згущене молоко – 1 стл.
Кориця - 1 ч. л.
Амаретто – 20 мл
Ванільне морозиво - 15 гр.
Молоко – 100 мл
Для цього оригінального напою нам необхідно розтопити вершкове масло та перемішати його з розфарбованими крекерами «Грем». Викласти суміш у форму для запікання і покласти в духовку на 8 хвилин|мінути| при температурі 180 °C. У блендері перемішати гарбузове морозиво та молоко. Розлити напій по склянках і зверху додати остуджений суміш з крекерів і насолоджуватися дивовижним смаком напою.
Крекери «Грем» – 1 ст.
Молоко – ½ ст
Гарбузове морозиво – 500 мл
Коктейлі на основі молока залишаються одними з найпопулярніших як на дитячих святах, так і на дорослих вечірках. Поєднуючи різні інгредієнти, можна здивувати навіть найрозпещеніших гурманів. А найголовніше те, що для приготування таких чудових десертів не потрібно спеціальної навички та знань. Головне — слідувати рецептам і дотримуватися пропорцій.
Класичний молочний коктейль
Інгредієнти:
Молоко – 300 мл.Морозиво – 100 гр.
1-2 ч. л. цукру, меду, сиропу, варення
Молочний коктейль з бананом
Для приготування нам знадобиться молоко (бажано 2,5% жирності), морозиво, банан, какао, ванільний цукор. Всі продукти кладемо в блендер і добре збиваємо, щоб вийшла однорідна маса повітряною пінкою. Готову суміш переливаємо у склянку та прикрашаємо за бажанням.Інгредієнти:
Банан – 1 шт.Морозиво – 100 мл.
Молоко – 300 мл.
Какао – 2 ч.л.
Ванільний цукор – 0,5 ч.л.
Молочний коктейль з лікером
Це чудовий варіант охолодженого напою для зустрічі гостей. Лікер можна використовувати будь-який - кокосовий, мигдальний, бейліс, кавовий та інші. Усі інгредієнти збиваються у блендері або міксері. Чекаємо поки що маса не стане однорідною, лід повинен роздробитися. Спробуйте покласти у високі склянки дві шматочки льоду, потім налити коктейль – вийде вишукано.Інгредієнти:
Молоко – 300 мл (жирність будь-яка)Лікер - 60 мл.
Банан – 1 шт.
Мед – 1 год.
Лід – 6–8 шт.
Коктейль молочний з ягодами
Інгредієнти:
Молоко – 300 млЯгоди – 100 гр.
Цукор – 5 ч. л. (можна менше, якщо хочете залишити кислинку ягід)
Морозиво – 3 стл.
Коктейль молочний з гарбузом
Сирий гарбуз потрібно очистити від шкірки і кісточок, промити і збивати в блендері, поки не утвориться цілісна маса. В отримане пюре додаємо молоко, мед, морозиво та ще раз збиваємо до утворення пінки. Розливаємо у склянки та подаємо.Інгредієнти:
Гарбуз – 240 гр.Молоко – 320 мл
Мед - 60 гр
Морозиво – 200 гр
Коктейль молочно-ванільний по-мексиканськи
Молоко кип'ятимо з кукурудзяним борошном, додаємо коричневий цукор і дрібку кориці. Суміш потрібно постійно перемішувати, чекаємо загусання. Десерт практично готовий, залишилося збити охолоджену масу із морозивом у блендері.Інгредієнти:
Молоко – 2 ст.Кукурудзяне борошно – ¼ ст
Кориця - щіпка
Коричневий цукор – 2 ч.л.
Ванільне морозиво - 500 мл
Коктейль молочний “Малина та білий шоколад”
Ягоди, цукор та лимонний сік збиваємо у блендері. Переливаємо у ємність. Якщо хочете забрати кісточки малини, суміш потрібно протерти через сито.Далі білий шоколад ставимо на водяну баню або в мікрохвильову піч, топимо його і даємо трохи охолонути. У блендер наливаємо молоко, шоколад, морозиво та збиваємо.
Стінки склянки поливаємо соусом малиновим і вливаємо туди молочний коктейль. Прикрасити можна свіжими цільними ягодами.
Інгредієнти:
Малина свіжа – 110 гр.Цукор – 1 стл.
Білий шоколад – 100 гр.
Молоко – 180 мл
Ванільне морозиво – 8 ст. л.
Коктейль молочний з горіхами та кленовим сиропом
Інгредієнти:
Морозиво ванільне – 500 млМолоко – ½ ст
Кленовий сироп – 2 стл.
Горіхи, консервовані в сиропі – до смаку
Коктейль молочний «Піна колада»
За допомогою блендера перемішуємо йогурт ванільний, шматочки ананаса, кокосові вершки та ром (йогурт та ананас перед збиванням потрібно заморозити). Переливаємо в склянку і прикрашаємо часточкою ананаса.Інгредієнти:
Йогурт – 500 млШматочки ананасу – 1 ст.
Кокосові вершки – 1 стл.
Темний ром – 60 мл.
Коктейль молочний із шоколадним соусом
Готуємо соус – кип'ятимо каву з цукром, додаємо какао та дрібку солі. Чекаємо, поки соус загусне і після цього додаємо ванілін. Перемішуємо та охолоджуємо масу до кімнатної температури.У блендер кладемо молоко, морозиво, сіль та шоколадний сироп. У склянку вливаємо кавовий сироп, а потім коктейль. Чергуємо шари до верху.
Інгредієнти:
Кава – 240 млКакао - 120 гр.
Цукор – 100 гр.
Сіль – 2 тріски
Ванільний цукор або екстракт – 1 ч. л.
Молоко – 60 мл
Сухе молоко – 2 стл.
Морозиво – 12 стл.
Шоколадний сироп – 2 ст.
Коктейль молочний з печивом
Інгредієнти:
Печиво - 5-6 шт (бісквітне, пісочне або будь-яке інше)Морозиво – 8 стл.
Молоко – 240 мл
Коктейль молочний із колою
За допомогою блендера змішуємо молоко, морозиво, половину вказаної порції вишневого соку та лаймового соку. Решту сік наливаємо на дно склянки і зверху додаємо отриману молочну масу. Потім повільно вливаємо колу.Інгредієнти:
Морозиво ванільне - 10 стл.Молоко – 80 мл
Вишневий сік - 2 стл.
Лаймовий сік - 1 стл.
Кола – 200 мл
Коктейль молочний з Нутеллою
Збиваємо в блендері ванільне, шоколадне, кавове морозиво, шоколадну пасту «Нутелла» та шоколадний сироп. Масу, що вийшла, наливаємо в склянку.Інгредієнти:
Морозиво ванільне – 1 ст. Морозиво шоколадне – ½ стМорозиво кавове – ½ ст
Нутелла – ¼ ст
Молоко – ¼ ст.
Шоколадний сироп – 2 ч. л.
Коктейль молочно-медовий
Молоко, мед та сік лимона збиваємо у блендері або міксером до утворення невеликої піни. Суміш розливаємо по склянках, можна прикрасити корицею або какао.Інгредієнти:
Молоко – 1 ст.Мед - 4 ч. л.
Лимонний сік - 1 ч. л.
Кориця чи какао – за смаком
Коктейль вершково-полуничний
Молоко, морозиво та полуницю збиваємо у блендері. Можете кинути ваніль для ніжнішого поєднання смаків. Розливаємо в склянки і прикрашаємо збитими вершками та шматочками полуниці.Інгредієнти:
Молоко – 200 мл Морозиво ванільне - 100 гр. Полуниця – 400 гр. Збиті вершки – 80 грКоктейль з манго та йогуртом
Манговий сорбет, дольки манго, йогурт (можна замінити кефіром) без добавок змішати в блендері. Суміш розлити по склянках та прикрасити шматочками манго. Ці ласощі не залишать байдужим жодного гостя.Інгредієнти:
Йогурт – ⅔ стМанго – 1 шт.
Манговий сорбет – 500 мл
Коктейль молочний зі смаком канолі
У блендер кладемо сир рікотту, заморожений ванільний йогурт, молоко та цукрову пудру, нарізану шкірку апельсина, попередньо карамелізовану. Додаємо корицю і все перемішуємо. Наливаємо у склянки та прикрашаємо шоколадними гранулами.Інгредієнти:
Сир рікота - 2 ст.Заморожений ванільний йогурт – 500 мл
Молоко – ¼ ст
Цукрова пудра – ¼ ст
Шкірка апельсина – 2 стл.
Кориця - за смаком
Шоколадні гранули – за смаком
Коктейль молочний з фініками
Це не тільки смачний, а ще й дуже корисний напій. У ємність наливаємо воду, додаємо фініки і на повільному вогні томимо, поки вони не стануть м'якими. Воду зливаємо і масу охолоджуємо. У блендері перемішуємо ванільний заморожений йогурт (можна кефір або кисле молоко), лимонний сік і суміш з фініків. Цей рецепт також підійде тим, хто рахує калорії. Шкода від такого напою точно не буде.Інгредієнти:
Заморожений ванільний йогурт – 500 млФініки – ½ ст
Вода для варіння фініків – 1 ст.
Лимонний сік – 2 год.
Коктейль молочно-шоколадний по-мексиканськи
Інгредієнти:
Морозиво шоколадне – 500 млМолоко – 2 стл.
Згущене молоко – 1 стл.
Кориця - 1 ч. л.
Коктейль «Молочний бренді»
У шейкер кладемо всі компоненти, крім мускатного горіха. Збовтуємо до однорідної маси. Проціджуємо напій, наливаємо у склянку і зверху посипаємо мускатним горіхом. До речі, історія цього напою йде з XVI–XVII, він вважається одним із класичних алкогольних коктейлів, до складу яких входить молоко.Інгредієнти:
Бренді – 60 мл Цукровий сироп – 30 мл Молоко – 120 мл Мускатний горіх – щіпкаКоктейль молочний алкогольний з абрикосом
Нам знадобиться блендер. Кладемо в нього морозиво, абрикосовий сік, лікер Амаретто, молок. Все збиваємо до однорідної маси. Для такого напою чудово підійдуть келихи хайбол. Звичайно, для подачі ви можете використовувати будь-які інші склянки.Інгредієнти:
Сік абрикосовий - 60 млАмаретто – 20 мл
Ванільне морозиво - 15 гр.
Молоко – 100 мл
Коктейль молочний «Гарбузовий пиріг»
Інгредієнти:
Олія вершкове – 55 гр.Крекери «Грем» – 1 ст.
Молоко – ½ ст
Гарбузове морозиво – 500 мл
Коктейль молочний горіхово-ромовий
Цей рецепт простий у приготуванні, для перемішування продуктів не потрібен міксер, блендер чи шейкер. Горіхи розтираємо з какао-порошком та цукровою пудрою. Вливаємо молоко та повільно перемішуємо. Додаємо ром і переливаємо в келихи для коктейлю. За бажанням можна додати кубики льоду.Коктейлі на основі молока залишаються одними з найпопулярніших як на дитячих святах, так і на дорослих вечірках. Поєднуючи різні інгредієнти, можна здивувати навіть найрозпещеніших гурманів. А найголовніше те, що для приготування таких чудових десертів не потрібно спеціальної навички та знань. Головне — слідувати рецептам і дотримуватися пропорцій.