Язык UA RU

10 секретів смачної кави, навіть якщо ви не бариста

22.10.2021

Однак не бігти ж в кав'ярню кожен раз, коли захочеться його випити? Існує багато способів, як правильно і смачно зварити каву в домашніх умовах, забезпечивши себе їм в будь-який період доби. Приготування займає небагато часу, зате виходить ароматний напій.

Як приготувати ідеальну каву вдома як в кав'ярні

З чого готують каву? Для цього правильно здійснюється вибір прожарених кавових зерен улюбленого сорту. Для отримання кращої якості і запаху напою потрібно правильно підібрати виробника сировини, мати в наявності чисту воду і необхідне обладнання. Також, щоб навчитися готувати знадобитися трохи вправності й терпіння.

Багато способи, як приготувати різні види кави в домашніх умовах, винайдені вже давно, однак стають дедалі популярнішими тільки зараз. На початковому етапі варто ознайомитися з найбільш простими з них.

10 способів, як приготувати найсмачнішу каву в домашніх умовах

  • Замовити електричну крапельну кавоварку - вона допоможе зварити найсмачніший і ароматний кави вдома, наприклад американо або з молоком.
  • Придбати професійну кавоварку - з нею можна всього за пару хвилин приготувати смачну каву вранці вдома, наприклад еспресо, американо та ін, практично без зусиль і спеціальних навичок, адже апарат чітко слід заданим програмам і різноманітність рецептів обмежується лише функціональними можливостями обладнання.
  • Використовувати гейзерну кавоварку - не всім подобається такий варіант, однак вона популярна навіть в тих країнах, де знають, як зварити хорошої кави.
  • Кавомани знають, як правильно варити каву в домашніх умовах, застосовують для цих цілей турку (джезву), додаючи в напій різноманітні спеції та інші інгредієнти.
  • Також приготування кави в домашніх умовах можна здійснювати за допомогою френч-преса, який являє собою циліндр з поршнем. Останнім після настоювання притискається гуща, а потім напій розливається в чашки.
  • Після удосконалення френч-преса вийшов аеропрес, в якому можна використовувати паперовий фільтр, надійно очищає від гущі й інших домішок, завдяки йому приготування кави вдома став нескладним процесом.
  • Оригінальним обладнанням є кемекс, що нагадує гібрид хімічної колби й винного декантера. А його винахідник показав, як навчитися смачно варити каву при будь-яких умовах.
  • А ви знаєте, як краще готувати каву, щоб він був не тільки смачним, але і процес виглядав ефектно? Для цього підійдуть сифон або вакуумна кавоварка. При нагріванні вода з нижньої колби переміщається у верхню, після чого в неї додають мелені кавові зерна. Під дією вакууму вже насичений напій повертається, після чого він готовий до вживання.
  • Ще один спосіб, як правильно робити каву - це взяти пуровер, по конструкції нагадує кемекс, однак воронка додатково забезпечується желобками, за якими в напій надходять повітряні бульбашки, які посилюють аромат.
  • Популярний в Південній Америці й найбільш простий спосіб, як варити смачну каву в домашніх умовах, це використовувати просто чашку, насипавши в неї мелене сировину і заливши окропом.

Як зробити звичайне кави смачним і ароматним одним з цих способів - індивідуальний вибір кожного. Головне, щоб результат надалі радував. Для того, щоб спробувати різні техніки приготування, чергуємо їх і варимо смачну каву. А рецепт вбираємо на смак. У професійних барист існують і інші секрети, як приготувати хорошу каву правильно і смачно.

Однак універсальними методами все ж залишаються застосування кавоварок або кавоварки. Приготований без зусиль і особливих навичок напій, до межі насичений кофеїном - ідеальний спосіб отримати задоволення і підбадьоритися!

5421 переглядів
0 коментарів
Коментарі 0
Вам може бути цікаво

ЗАМОВИТИ ДЗВІНОК