Язык UA RU

Зелений чай: як допомагає нашій красі, в якій косметиці міститься і як застосовувати самостійно

17.11.2021

Зелений чай у косметології


Традиції застосування зеленого чаю для догляду за шкірним покривом щодо молоді, але асортименти косметичної продукції на його основі з кожним днем ​​розширюється. У косметології його екстракт додається до різноманітних:
• лосьйонів та тоніків;
• сироваток та емульсій;
• кремів та мазів;
• скрабів та масок.

Поліфеноли зеленого чаю мають антиоксидантну, протизапальну, антисептичну, фотопротекторну, в'яжучу і пом'якшувальну дію. Вони сприяють проникненню біологічно активних компонентів у шкірні покриви, посилюючи їх захисні властивості та покращуючи природний колір, мають ранозагоювальну дію.


Косметика із зеленим чаєм виступає:

• потужною зброєю проти старіння, що допомагає зберегти молодість та красу;
• захистом від впливу шкідливих речовин та УФ-випромінювання;
• унікальним засобом догляду за змішаною, чутливою, зрілою або «втомленою» шкірою обличчя, а також сухим і пошкодженим волоссям;
• помічником для зміцнення та відновлення нігтів.

Подібна продукція застосовується в дерматології та косметології. Вона незамінна для корекції проявів старіння, що благотворно впливає на мікроциркуляцію крові шкірного покриву. Емульсія екстракту зеленого чаю зменшує себопродукцію, тому успішно призначається фахівцями при комплексній терапії акне. Епігаллокатехін-3-галлат, що знаходиться у складі крему або гелю, гальмує розвиток патологічних рубців після пластичних операцій та видалення новоутворень, що проводяться лазерами та електрокоагуляторами, перешкоджає утворенню атрофічних та гіпертрофічних рубцевих сполук.

Зелений чай у косметиці, як і більшість антиоксидантів, легко окислюється у навколишньому середовищі. Саме тому одним із основних завдань косметичної промисловості - домогтися, щоб активні інгредієнти з легкістю проникали в епідерміс і досить довго там залишалися для надання потрібного ефекту.

Олія зеленого чаю: застосування

В якості лікувальних засобів і косметології набула широкого поширення олія зеленого чаю. Виготовляється продукт із чайних листочків. У процесі їх переробки 70-80% корисних компонентів втрачаються, проте на зміну їм виникають нові.
Олія зеленого чаю для обличчя незамінна при догляді за проблемною шкірою, входить до складу антицелюлітних засобів. Продукт застосовується в антивіковій косметиці завдяки здатності оновлювати клітини. Його використовують для профілактики понад 400 видів різноманітних захворювань.

Активні речовини засобу сприяють пом'якшенню слизової оболонки дихальних шляхів, що є актуальним при застуді та респіраторних хворобах. Сильний вплив виявляється на центральну нервову систему, зміцнення імунітету та антибактеріальний захист.

Екстракт зеленого чаю: для чого використовується?

Що таке екстракт зеленого чаю? Це один із найбільш популярних засобів, які використовуються практично у всіх програмах мезотерапії. Інтрадермальні ін'єкції з екстрактом зеленого чаю допомагають максимально збільшити клінічний ефект. Це забезпечується завдяки безпосередньому введенню речовини в проблемну зону і досить тривалому затриманню в ній. Як правило, у мезотерапії застосовують 6% засіб. За таких концентрацій екстракту зеленого чаю користь від його використання досягається в максимальному обсязі. При цьому зберігаються всі корисні властивості продукту і не виникають сенсибілізуючі реакції.

Показаннями для застосування косметики є:

• тьмяний, сірий колір, пастозність шкірного покриву обличчя, наявність куперозу та зморшок;
• венозна та лімфатична недостатність нижніх кінцівок;
• гідроліподистрофія та локальні жирові відкладення;
• акне та себорея волосистої частини голови.

Екстракт зеленого чаю в косметиці набув достатнього поширення та популярності. Вибір продукції досить великий, тому кожен зможе підібрати варіант для себе. Проте вибирати засоби потрібно дуже уважно. Обов'язково читайте відгуки про зелений чай для обличчя, знайомтеся зі складом продукту.

Чим корисний зелений чай для обличчя?

Користь зеленого чаю для шкіри обличчя пов'язана з багатим мінеральним складом — наявністю в листі вітамінів А, С, групи В, а також заліза, йоду, кальцію, міді, цинку. Крім цього, продукт містить флавоноїди, кофеїн і ефірні масла. За рахунок чого забезпечуються тонізуючі та регенеруючі ефекти зеленого чаю для шкіри обличчя, відновлення шкірного покриву, позбавлення від акне та пігментації. 

Зовнішнє застосування подібної косметики немає протипоказань. Зелений чай зазвичай підходить для шкіри будь-якого типу. При цьому покращується стан і зовнішній вигляд шкірного покриву будь-якого типу, незалежно від віку, знижується набряклість, очищаються пори і т. д. Користь зеленого чаю для обличчя відзначається навіть при використанні засобів вагітними та жінками, що годують.
3576 переглядів
0 коментарів
Коментарі 0
Вам може бути цікаво

ЗАМОВИТИ ДЗВІНОК