Язык UA RU

Як вибрати чайник для заварювання

20.11.2021

Який заварник кращий?

Як правило, для приготування використовуються френч-прес або заварювальний чайник. Кожен із них має свої особливості. Як вибрати і який чайник найкраще для заварювання чаю? Кожна людина має свої критерії оцінки. У статті можна ознайомитися з основними параметрами, що впливають на вибір такого посуду, адже чайний лист повинен розкритися повною мірою та віддати воді свої цілющі та смакові властивості.

У якому чайнику краще заварювати чай?

Загубитися у видовому розмаїтті чайників для заварювання, який краще вибрати, можна з легкістю. Розрізняють вироби на вигляд, залежно від напою, який необхідно приготувати зрештою. До них відносяться:
• високий чайник для кави або кавник;
• гунфу - в конструкції має кнопку, допомагає заварювати напій методом протоки;
• безпосередньо скляний заварювальний чайник для пуера , матчі, улунів та т. д.;
• френч-прес для чаю — відгуки про такий посуд досить позитивні, він є скляною колбою чайник для заварки з пресом, поміщеним усередину.


Який чайник для заварки краще залежить від особистих переваг і традицій, що вже склалися, і ритуалів чаювання.
Як правильно вибрати чайник для заварювання?

Вірний вибір чайника для заварювання залежить від його:
• об'єму;
• зовнішнього виконання;
• комплектації;
• форми;
• обладнання;
• матеріалів корпусу та ручки.


Не варто забувати, що чай не готують про запас, а деякі його різновиди не можна заварювати повторно. З урахуванням цього і підбирається оптимальний для себе обсяг кращого правильного чайника для заварювання для листового чаю — 1000, 700 мл або інший.

Не рекомендується залишати такий посуд до ранку із заваркою, а необхідно відразу після чаювання його промити. При цьому досить просто його ополоснути.

Заварювальний чайник: як вибрати за особливостями виконання

• Можливість заварювання на плиті - у такому разі вирішальну роль відіграє матеріал виготовлення виробів (чавун, нержавіюча сталь).
• Подвійні стінки, що допомагають зберегти температуру, насичений смак, корисні властивості та аромат та напій.
• Внутрішнє емалювання, що оберігає заварювальний чайник металевий від корозії. Воно зберігає смакові якості та аромат напою. При цьому, чавунний чайник для заварювання шкоду може завдати, якщо його внутрішня емаль пошкоджена.


Це все можна зарахувати до особливостей виконання. Комплектація чайника для заварювання чаю може включати кілька чашок, цукорницю та підставку. У кришці зі спеціальними виступами має бути дірочка для збагачення вмісту киснем. А додатковою зручністю є сітка для заварювального чайника. Останню рекомендується підбирати не з внутрішнім незнімним розташуванням, оскільки очищати її буде складніше.


За матеріалом виготовлення корпусу розрізняють металеві чайники для заварювання чаю, зі скла, кераміки і т. д. Також може для такого посуду може застосовуватися фарфор. Який краще заварник для чаю або оригінальний чайник для заварювання: зі скла, металевий (залізний, чавунний), керамічний, фарфоровий або ін. Все залежить від призначення виробів і власних уподобань. Також може використовуватися фаянс чи комбіноване виготовлення. Можна купити чайник для заварювання з пресом або без нього. Головне розуміти, як користуватися металевим заварником або іншого матеріалу правильно.

1987 переглядів
0 коментарів
Коментарі 0
Вам може бути цікаво

ЗАМОВИТИ ДЗВІНОК