Язык UA RU

Що приготувати на сніданок швидко та корисно

29.12.2021
Незважаючи на те, що сніданок вважається найважливішим прийомом їжі, у нас не завжди вранці є час довго стояти біля плити і готувати складні страви. Хочеться щось швидко перекусити та побігти у своїх важливих справах. Але при цьому необхідно, щоб це «щось» було ще корисним і дає енергії хоча б до наступного їди. Правильний сніданок захистить нас від переїдання протягом дня, наповнить наш організм поживними речовинами, зніме сонливість і підвищить фізичну та розумову активність.

Вівсяна каша із сухофруктами

Молоко налити в ємність і закип'ятити, додати добре промиті сухофрукти. Засипати крупу і помішувати до повної готовності. Додати сіль та цукор за смаком. Також за бажанням можна додати оливкову олію. Ідеальний сніданок для тих, хто веде здоровий спосіб життя.

Інгредієнти:

Крупа вівсяна – 50 гр
Молоко– 1 ст.
Чорнослив – 20 гр.
Курага – 20 гр.
Цукор, сіль – за смаком

Французька яєчня

Цибулю нарізати дрібно. Батон та помідори нарізати кубиками. На тертці натерти сир. Обсмажуємо цибулю, додаємо в неї батон. Як тільки хліб став золотистого кольору, додаємо помідори та солимо. Готуємо 2-3 хвилини і заливаємо яйце, перчимо, солимо і додаємо сир. Ставимо на слабкий вогонь і чекаємо на готовність. Готове блюдо викладаємо на тарілку та посипаємо зеленою цибулею, попередньо дрібно нарізаною.

Інгредієнти:

Червона цибуля – 1 шт.
Томати – 1 шт.
Батон – 2 скибочки
Яйце –  3 шт.
Сир – 30 гр.
Зелена цибуля – 2 шт
Сіль, перець – за смаком

Сендвіч на сковороді

Готується страва дуже швидко, підходить тим, хто хоче швидко та ситно поїсти. У ємність розбиваємо яйце, наливаємо молока, сіль та збиваємо. Сир нарізаємо на брусочки товщиною 0,3-0,5 см. На хліб викладаємо по 2 шматочки сиру та закриваємо другим шматочком хліба. Підготовлений бутерброди обмочуємо в яєчно-молочній суміші та обсмажуємо на середньому вогні до отримання рум'яного кольору з обох боків. Сир повинен розплавитися і склеїти скибочки хліба. Можна вибрати будь-який сир, але в ідеалі це моцарелла чи сулугуні. Доповненням до бутербродів буде чашка кави або чаю. Їх також можна подавати з овочами чи салатом.

Інгредієнти:

Яйце – 1 шт.
Молоко – 100 мл
Хліб для тостів – 4 скибочки
Сіль – за смаком
Сир моцарелла – 100 гр

Ягідний десерт

Цей сніданок можна описати як особливо гарний, але дуже простий та корисний. У високий келих шарами викладаємо ягоди, йогурт та пластівці. Ідеальний романтичний сніданок готовий.

Інгредієнти:

Ванільний йогурт – 150 мл
Пластівці кукурудзяні – 150 гр
Ягоди – 150 гр

Молочна каша з булгуру

Булгур промиваємо під проточною водою, доки вода не стане прозорою. Потім викладаємо його на паперовий рушник, щоб пішла зайва волога. Молоко ставимо на повільний вогонь та доводимо до кипіння. Поки молоко закипає, в сковороду кладемо шматочок вершкового масла або можна використовувати оливкове та обсмажуємо булгур до золотистого кольору. Він має придбати легкий горіховий запах. Приблизно 4 хвилини. Не забувайте помішувати, щоб крупа не пригоріла та обсмажилася рівномірно. Висипаємо булгур у молоко і перемішуємо. Додаємо цукор, можна використовувати тростинний, він додасть карамельні нотки. Варимо кашу приблизно 20 хвилин на низькому вогні і часом помішуємо. Як тільки булгур стане м'яким, вогонь необхідно вимкнути та залишити страву ще на 10 хвилин. При подачі кашу можна прикрасити свіжими ягодами, сухофруктами чи горіхами. Кашу можна варити на будь-якому тваринному чи рослинному молоці.

Інгредієнти:

Булгур – 4 ст. л.
Молоко – 300 мл
Сіль – 0,5 ч. л.
Вершкове масло – 25 гр.
Цукор – 1,5 ст. л.

Рулетики зі спаржі та бекону на сковороді

Зрізаємо з паростків спаржі жорсткі стебла, промиваємо і сухим рушником. У каструлю наливаємо воду та доводимо до кипіння. Солити воді не треба, тому що бекон солоний і наша страва може вийти занадто солоним, якщо варити спаржу в підсоленій воді. У окропі бланшируємо спаржу близько 5 хвилин і відправляємо її в крижану воду. Стебла охолонули, тепер їх кладемо на рушник і сушимо. Тонко нарізані шматочки бекону намотуємо на спаржу і обсмажуємо на заздалегідь розігрітій олії. Бекон повинен підрум'янитися. Щоб усі сторони прожарилися рівномірно, часом рулетики перевертаємо. Подавати можна з овочами, яйцями або їсти як самостійну страву.

Це дуже корисний продукт, у спаржі містяться вітаміни, мінерали, клітковина, кальцій, залізо та мідь.

Інгредієнти:

Спаржа зелена –  600 гр.
Бекон –  200 гр.
Рослинна олія – 40 гр

Лениві вареники

У миску додаємо сир, сіль, цукор та яйце. Усі перемішуємо до однорідної маси. По ложці починаємо додавати борошно і перемішувати. Тісто має стати густим та зібратися в центрі. Кількість муки залежить від вологості сиру. На робочу поверхню насипаємо борошно. Невелику порцію сирного тіста обвалюємо в борошні і формуємо тонку ковбаску шириною 2-3 см. Нарізаємо її на ромбики шириною 1 см. У киплячу воду кидаємо невелику партію вареників і варимо. Після того, як вони спливуть на поверхню, чекаємо ще хвилину і виловлюємо їх. Таким чином, варимо решту. Подавати готову страву можна з олією чи сметаною. Для солодощі можна полити їх згущеним молоком, варенням або посипати цукром.

Інгредієнти:

Сир – 200 гр.
Яйце – 1 шт.
Цукор – 2 ч. л.
Сіль – 0,25 ч. л.
Борошно – 3-4 ст. л.

Конвертики з лаваша з сиром

Для начинки змішуємо сир, дрібно нарізану зелень, додаємо сіль та перець за смаком. Лаваш нарізаємо на смужки шириною 10 см. Зручно це робити ножицями. На край смуги викладаємо начинку та складаємо цей край по діагоналі, далі складаємо по прямій. Продовжуємо закручувати наш трикутник, доки не закінчиться смуга. На сковороді топимо вершкове масло та на невеликому вогні обсмажуємо наші конвертики. Коли конвертики підрум'яняться з обох боків, закриваємо їх кришкою та чекаємо до повної готовності. Три хвилини для обсмажування кожної сторони достатньо.

Інгредієнти:

Лаваш – 1 шт
Сир – 50 гр.
Зелень – за смаком
Сіль –  за смаком

Салат морквяний із ізюмом

Родзинки миємо доти, поки вода не стане прозорою. Заливаємо його окропом, він повинен розпаритись – 5 хвилин буде достатньо. Викладаємо на серветку, щоб забрати вологу.

Вимиту та очищену від шкірки моркву трьом на середній тертці. Салат буде смачнішим, якщо морква свіжа і соковита. Горіхи промиваємо і сушимо на серветці. Дробимо будь-яким зручним вам способом, але не перетворюємо їх на пил. Смак горіхів повинен відчуватись у салаті. У глибоку тарілку викладаємо моркву, додаємо горіхи, родзинки, сметану і все перемішуємо. Якщо салат перед подачею трохи охолодити він буде смачнішим і соковитішим.

Салат можна зробити дієтичним, замінивши сметану на нежирний йогурт. Якщо ви вирішили все ж таки заправити сметаною, тоді краще брати жирну, тоді вона не розтечеться і салат вийде смачніше.

Інгредієнти:

Морква – 1 шт.
Волоські горіхи – 2 шт.
Родзинки – 20 гр
Мед – 1 ч. л.
Сметана – 1 ст. л.

Хачапурі на сковороді

У ємності за допомогою віночка збиваємо яйце, сіль, цукор, молоко, розпушувач і борошно, натираємо сир на середній тертці і все ще перемішуємо. Сковороду змащуємо олією та виливаємо в неї готове тісто. Смажимо під закритою кришкою з одного боку 7-8 хвилин, доки тісто не підрум'яниться. Потім повільно перевертаємо коржик і смажимо з другого боку ще хвилини 2-3. Гарячий хачапурі змащуємо олією.

Інгредієнти:

Сир сулугуні – 150-200 гр.
Борошно – 120-130 гр.
Молоко – 200 мл
Яйце – 1 шт.
Цукор – 0,5 ч. л.
Сіль – за смаком
Розпушувач – 0,5 ч. л.
Масло вершкове – невеликий шматочок

Салат з креветками

Креветки відварюємо у підсоленій воді з додаванням лаврового листа та лимонного соку. Воду зливаємо, креветки остудити і чистити. Відварене круто яйце чистимо і ділимо на 4 частини. Сир нарізаємо невеликими брусками. Ананаси виймаємо із банки, прибираємо зайву вологу та нарізаємо на шматочки середнього розміру.

Для заправки: йогурт без добавок з'єднуємо з гірчицею, сухим часником, чорним перцем та сіллю.

Попередньо промите і висушене салатне листя, рвемо руками і укладаємо на блюдо. Зверху викладаємо яйця, потім сир та ананаси. Креветки йдуть останнім шаром. Поливаємо нашу красу заправкою та подаємо до столу.

Цей варіант ідеально підійде, щоб поснідати всією сім'єю.

Інгредієнти:

Креветки –  200
Ананаси – 100
Твердий сир – 50
Яйце – 1
Листя салату – 30
Для заправки:
Йогурт без добавок – 2 ст. л.
Гірчиця дижонська – 1 ч. л.
Часник – 0,25 ч. л.
Перець мелений – за смаком
Сіль – за смаком

Вибирати нові рецепти та готувати їх завжди цікаво та смачно. Раціон людини має бути різноманітним, тому завжди треба пробувати нові смаки та поєднання. Смачного!
2470 переглядів
0 коментарів
Коментарі 0
Вам може бути цікаво

ЗАМОВИТИ ДЗВІНОК