Язык UA RU

Чому чай допомагає здоров'ю зубів

11.11.2021

Як впливає чорний чай на здоров'я зубів та ясен?


Любителі чорного чаю, як було доведено вченими, похвалитися білизною зубів не можуть, проте стан здоров'я ротової порожнини, у тому числі і ясен, у них набагато кращий, ніж у тих, хто його не вживає. Так, якщо пити протягом дня 3-4 чашки цього напою, то встановлено значне зниження концентрації бактерій (Lactobacillus, Streptococcus mutans), що викликають запальні реакції у роті та карієс.

У чорному чаї міститься у великих кількостях фтор, який чудово зміцнює зубну емаль. Якщо його пити до 1 літра на день, людина отримує добову норму цього елемента. Також він сприяє регуляції кислотного балансу в ротовій порожнині, запобігаючи розвитку на зубах нальоту, що завдає шкоди.

Корисний зелений чай та зуби


Одним із найкорисніших і найпопулярніших напоїв, який позитивно зарекомендував себе у світі, вважається зелений чай. Він сприятливо впливає на травну, нервову, серцево-судинну системи, а також красу та молодість організму, запобігаючи багатьом захворюванням. І стан здоров'я зубів тих, хто любить цей напій, — не виняток.

Зелений чай, як було доведено численними дослідженнями фахівців, має найбільший вміст природних активних речовин (флавоноїдів), які знижують та пригнічують запальні реакції. Регулярне його вживання запобігає розвитку стоматологічних захворювань, зокрема періодонтиту. Така дія зеленого чаю на зуби та ясна зумовлена ​​антиоксидантами катехінами, що є у складі. З кожною випитою за добу чашкою під час досліджень спостерігалися:

• зниження всіх проявів запалення;
• зменшення гнійного скупчення та кровотечі;
• падіння частоти втрати зубної тканини.

Було помічено, що популярний серед споживачів зелений чай для зубів і ясен має не тільки такий вплив, а ще й здатність нормалізувати обмінні процеси, артеріальний тиск та ін. Він багатий на найрізноманітніші корисними речовинами та мікроелементами.


Рекомендується для досягнення кращого ефекту пити трав'яні, зелені та чорні чаї по черзі. Тільки по-справжньому корисними можуть бути якісні напої, а не в пакетиках. Останні можуть принести лише більше шкоди, ніж користі.

Правильне чаювання для здоров'я зубів


• Чай є самостійним напоєм, який не вимагає будь-яких додаткових інгредієнтів (молоку, вершків, цукру, цукрозамінника або лимона), оскільки вони є антиокислювачами і можуть завдати шкоди зубній емалі.
• Слід вибирати продукцію якісних сортів.
• Після вживання чорного чаю краще рот чистити щіткою або полоскати спеціальним розчином, щоб запобігти утворенню темного нальоту.
• Необхідно стежити за частотою та обсягом випитого, тому що надмірність може призвести до зворотного від позитивного результату.
• Необхідно скоротити споживання солодкого з чаєм, оскільки велика кількість цукру завдає шкоди зубній емалі та викликає хворобливі відчуття.

Використовуйте те, що дала вам природа! Однак не забувайте про те, що зубну пасту та щітку з регулярними візитами (не рідше 1 разу на 6 місяців) до стоматолога для профілактичного огляду не замінять жодні засоби та запобіжні заходи.
2543 переглядів
0 коментарів
Коментарі 0
Вам може бути цікаво

ЗАМОВИТИ ДЗВІНОК