Язык UA RU

Чай з бергамотом: що це таке

22.12.2021
Чай з бергамотом є в асортименті будь-якої торгової марки, яка представлена ​​сьогодні на ринку. Є елітні сорти чаю з бергамотом і досить бюджетні варіанти, які доступні широкому колу споживачів. Більше того, чай Earl Grey можна сміливо назвати лідером продажів, так як він за смаком багатьом поціновувачам чарівного та ароматного напою. Аромат бергамота знайомий кожному, проте, що таке бергамот і як виглядає ця рослина – знають далеко не всі.

Отже, бергамот – це вічне зелене дерево родом із Південно-Східної Азії. Дана рослина була виведена як гібрид помаранцю та цитрону і представлена ​​як бергамот-трава, бергамот-дерево та бергамот-чагарник. Всі ці рослини поєднує те, що незалежно від видової приналежності і різновиду вони мають максимально високий вміст ефірних масел. Саме їм ми зобов'язані тим, що можемо пити бергамотовий чай або насолоджуватися ароматом квітів бергамот в парфумерних композиціях.

Де росте бергамот?

Зустріти рослину можна на великих територіях на узбережжі Середземного моря, в Америці, в Індії і, звичайно, в Китаї, де роблять один із найкращих чаїв із віковими традиціями. На ринку можна зустріти чорний чай із бергамотом, який нам знайомий під назвою Earl Grey або Сивий Граф, а також зелений чай із бергамотом, корисні властивості якого мають свою особливу репутацію.

Багато шанувальників ароматного напою турбує питання про те, як виглядає бергамот, який додають у чай і що саме використовується в технологічному процесі виробництва - плоди бергамота, квіти бергамота або інші частини рослини. Фото бергамота знайти нескладно, але ось ідентифікувати добавку в чаї, якщо йдеться про певний бленд обивателю буває складно. Хоча б тому, що як такої цієї рослини може в чаї не бути. Виробники чаю використовують у своїх технологіях не бергамот як рослину, а лише ефірні олії та ароматизатори, ідентичні натуральним. Не означає, що такий напій має нижчі якісні характеристики.

Жодних «запасів» цієї рослини не вистачило б для виробництва блендів на основі природної сировини. Так що чай з бергамотом - це частіше чай з ефірними оліями і не більше. Деякі виробники, в той же час, дійсно використовують натуральну сировину у виробництві чайних сумішей, але коштує такий чай досить дорого.

Чай з бергамотом: користь та шкода

Бергамот в чаї - це не тільки незабутній і відомий аромат, але ще є певні властивості бергамоту, які можуть тим чи іншим чином вплинути теоретично на наш організм. Властивості чаю Earl Grey відомі людині достатньо давно, а деякі з них є предметом жвавої суперечки серед шанувальників чаю. Вони давно сперечаються - чи корисний чай з бергамотом і чи можна, наприклад, пити його щодня або краще обмежиться вживанням такого напою лише іноді.

Чим корисний чай з бергамотом?

Існують результати численних досліджень, які довели чим корисний чай із бергамотом. На думку фахівців, корисні властивості чаю Сивий Граф виглядають приблизно так:
• Користь бергамоту полягає в тому, що він здатний швидко та якісно виводити з організму всі шлаки, токсичні речовини, важкі метали і навіть отруйні речовини.
• Бергамот, який додають у чай, якщо регулярно вживати цей напій, може знижувати як рівень холестерину, так і рівень цукру в крові. Це дозволяє вважати його хорошим профілактичним засобом для людей, які страждають на цукровий діабет і схильних до захворювань серцево-судинної системи.
• Властивості чаю Earl Grey можуть бути цікаві також чоловікам певного віку, оскільки за даними клінічних досліджень, бергамот як рослина здатна підвищувати потенцію та благотворно впливати на всю сечостатеву систему чоловіка, запобігаючи розвитку різних патологій передміхурової залози.
• Чим корисний чай із бергамотом для середньостатистичного мешканця сучасного мегаполісу? Він покращує обмінні процеси, прискорює обмін речовин та покращує пам'ять та увагу. Це покращує роботу всіх без винятку органів та систем організму, покращує самопочуття, дає можливість почуватися бадьорим та повним сил. Якщо вам це важливо, то Earl Grey ваш сорт чаю.
• Науці відомі і такі властивості чаю Сивий Граф як здатність надавати на організм протизапальну дію та жарознижувальні властивості. Бергамот для чаю рекомендують лікарі при гострих респіраторних та вірусних захворюваннях, а також при будь-яких патологічних станах, що супроводжуються підвищенням температури, гарячкою або загальною інтоксикацією. Можна застосовувати готові чайні суміші, так і додати в будь-який чай кілька крапель ефірного масла і приймати такий напій кілька разів на день. Ви скоро помітите, що температура впала, а ваш загальний стан значно покращав.

І це далеко не всі корисні властивості ароматного напою, які відомі сучасній людині. Має корисні властивості та запах бергамоту. Його часто застосовують у вигляді олії для інгаляцій або аромаламп. Якщо говорити про те, чи користь чи шкода приносить бергамот, то відповідь, враховуючи вищесказане, здається очевидною. Винятком можуть стати алергічні реакції, які можуть мати місце в окремих випадках, але вони мають дуже індивідуальний характер і зустрічаються дуже рідко. Розглядати алергію як шкоду бергамоту недоцільно та нерозумно, упевнені медики у всьому світі.

Такий манливий чай з бергамотом

Підведемо підсумки. Що таке чай із бергамотом? Це улюблений багатьма шанувальниками чайної церемонії напій, який має особливий, витончений та яскраво виражений аромат. Основна нота цього аромату – яскравий та соковитий цитрус. Деякі виробники в технології виробництва блендів додають у чайну суміш шматочки цедри різноманітних цитрусових, що тільки підкреслює особливі органолептичні властивості цього сорту чаю.

Чи корисний чай із бергамотом? Однозначно – так! Втім, як і багато інших сортів чаю, тому що чай сам по собі можна вважати напоєм, який благотворно впливає на весь організм. Тільки ваші особисті переваги мають значення при виборі чайної суміші, який максимально відповідав би вашим вимогам і бажанням.

Фото бергамота як рослини можна знайти на просторах Інтернету, і в цьому немає жодного секрету. Якщо у вас є таке бажання дізнатися, як виглядає бергамот, ви можете переглянути і в спеціалізованих магазинах. На сайтах є і різноманітні фото бергамота, а спеціалісти магазинів можуть дати вам кваліфіковану консультацію, в тому числі, про те, як виглядає бергамот і які мають властивості його сорту.

А ще можна навчитися ферментувати різні частини рослини і створити власний бленд, який стане бестселером, або хоча б улюбленцем ваших близьких і друзів. Вибір лише за вами. Ви можете приєднатися до численних шанувальників незабутнього тонкого аромату Earl Grey, який не знає собі рівних і вважається одним з найпопулярніших сортів чаю.

23264 переглядів
0 коментарів
Коментарі 0
Вам може бути цікаво

ЗАМОВИТИ ДЗВІНОК